KURS & WORKSHOPS

Livslang læring

Læring og fordypning


Det settes med jevne mellomrom opp grunnkurs og videre kommende kurs i tillegg til faste klassene. I tillegg arrangeres det workshop og fordypninger relatert til Ashtanga Yoga med fordypning innen: Ashtanga Vinyasa, teknikk, anatomi, Trauma-Informed Ashtanga, Livsstil, Ayurveda og annet. Kurs eller drop-in i Yin Yoga settes opp med ujevne mellomrom.

*Smittevernhensyn ivaretas på fysiske klasser/kurs. Om situasjonen rundt Covid-19 krever det – går alle fysiske klasser/kurs over på Zoom.

e-Medlemskap på Zoom Nivå II og II/III – fra en til tre ganger i uken. Bli med fra der du er.

  • Ashtanga Ledet II mandag kl. 18 (hybrid-klasse – går også fysisk i Bø)
  • Ashtanga Ledet II/III onsdag kl. 18 – erstattes hver 4. onsdag av mysore klasse
  • Ashtanga Ledet II fredag kl. 06:15

Deltakelse via månedlig e-Medlemskap (2 varianter – og tilgang til bonusmateriale), drop-in eller klipp (3).

Se også «kalender» HER og under «klasser» HER

Yoga Talk med Astrid Holte Østbye – onsdag 1. desember (Zoom)

Det er veldig hyggelig å kunne invitere til Yoga Talk med Astrid Holte Østbye onsdag 1. desember kl. 20:00, som vil finne sted på Zoom. Erfaringer og refleksjoner rundt en Ashtanga Livsstil. Det vil være begrenset antall plass. Les mer HER

Om ønskelig kan du være med på Ashtanga Ledet Klasse II med Marit forkant kl. 18:00 – 19:30. Det vil være halv pris på drop -in denne dagen om du ikke allerede har e-Medlemsskap.

Sted: Online på Zoom – onsdag 1. desember, praksis kl. 18:00, yoga talk kl. 20:00 .

Yoga Gir Tilbake 2021 – Yoga for Veldedighet – 5 års jubileum – mandag 20.12 – i Bø og Zoom

Yoga Gir Tilbake arrangeres dette året for 5 gang i forbindelse med julehøytiden og har vært med på å bidra med flere tusen kroner til gode formål og veldedige organisasjoner. Tidligere mottakere har vært Frelsesarmeen, Barn av Rus og A-Larm Telemark. Årets mottaker er DYREBESTYTTELSEN.

Det blir to klasser og begge blir hybrid, dvs både fysisk og på Zoom/Online.

1 klasse: kl. 16:20 – 17:30 Bø & Zoom – Lett Yoga & Yoga Nidra (passer alle – ingen forkunnskaper nødvendig.
– 2. klasse: kl. 18:00 – 19:30 Bø & Zoom – Ashtanga & Yoga Nidra (forkunnskaper i Ashtanga.

Direkte til påmelding og betaling under:

Yoga Nidra @ Home – Guidet avspenning – onsdag 15.12 kl. 20:00 – 20:45

Yoga Nidra betyr «yogisk søvn», og er en meditative metode for guided avspenning og hvile for den fysiske kroppen, der sinnet balanserer i en tilstand mellom våkenhet og søvn. Vi vender sinnet innover og for kontakt med den ro og stillhet som finnes der.

Det er mange dokumenterte fordeler med Yoga Nidra; gir bedre søvn, er stressdempende, gir dyp avslapning og avspenning og er kan også fungere som en «power-nap».

Yoga Nidra-klasse settes opp i desember, med noen enkle asanas og bevegelser i forkant. Passer alle – forkunnskaper ikke nødvendig. Klassen er inkludert begge e-Medlemskapene.

Romjuls-klasse onsdag 29. 12 – drop-in mulig

Bli med på Ashtanga Ledet rom-julsklasse onsdag 29.12 online på zoom. Klassen er inkludert i e-Medlemskapene. Vanlig drop-in mulig.

Ashtanga Niva II – kurs – Bø – januar 2022

Ashtanga Nivå II forutsetter at du har god kjennskap til rekkefølgen av asanas fram til Navasana, og forsetter fordypning av praksisens indre former, flyt og meditativt fokus. Se også info om klasser HER. Det er nå åpning for noen flere å bli med på mandagsklassene etter høstferien som går fram mot jul. Disse klassene er også hybrid, dvs Ashtangis fra andre steder følger klassen på Zoom.

Klassen går mandager og starter kl. 18:00 – 19:30. Noen klasser kan settes opp som Mysore, og noen ha litt workshop-aktig preg for læring/øvelse av spesielle ting. Denne klassen går også på Zoom som en del av e-Medlemsskap Basis eller Full Tilgang.

Vår-cleanse 5 dager – start april/mai 2022

Ayurvedisk Cleanse gå om våren og høsten. Vår-cleansen er basert på Ayurveda og går over 5 dager. Cleansen deles opp i en forberedende fase, hoveddel og avsluttende sluttende fase. Dette er ingen faste, men dietten i hovedfasen er basert primært på kitchari – monomåltid bestående av hovedsakelig ris og mung-bønner. Det vil være alternativer til krydder og hovedingredienser og forberedende og avsluttende oppskrifter.

Deltakere får et hefte med opplegg, råd og oppskrifter, og innsikt ayurvedisk prinsipper. Vi har en chat-gruppe på messenger og starter og avslutter cleansen med felles Zoom-møter. Gode tilbakemeldinger fra vårens (2021) kursdeltaker!

«Etter tre litt tunge, trøtte dager våknet jeg uthvilt fredag (red. siste dagen) med en helt annen følelse. Kanskje hadde kroppen vendt seg til dietten, men det var i hvertfall en merkbar endring. I dagene etterpå merker jeg at vanene har endret seg; inntak av kaffe er kraftig redusert og sjokolade/søtsuget mindre. Så alt i alt var det en god investering mht å bryte opp og bli mer bevisst kostholdet.» – deltaker vår 2021