Ny til yoga

Ashtanga Yoga blir for mange en livslang aktivitet som fremmer både god fysisk og mental helse og velvære ved regelmessig praksis. Selv om det nå finnes et hav av informasjon på internett og sosiale medier, anbefales det å lære Ashtanga Yoga direkte fra en lærer som selv har fordypet seg i praksisen over tid og kjenner ulike aspekter ved den.

Om du ønsker å starte med Ashtanga Yoga, finnes ulike muligheter:

Grunnkurs

En forutsetning om du ikke har noen erfaring med yoga fra tidligere og ofte nyttig om du har langt fravær eller tidligere har praktisert annen type yoga. Ashtanga Yoga følger en fast sekvens med grunnprinsipper det er viktig å kjenne til. På grunnkurset vil du lære fundamentet i Ashtanga Yoga; yogastillinger, vinyasa-prinsippet, pusteteknikk, riktig fokus, metoder for avspenning, noe filosofi og bakgrunn for praksisen.

Det er to typer grunnkurs (settes opp med jevne mellomrom):

  • 8/10-ukers kurs som gir mulighet til å delta på viderekommende klasser, ledet, eller direkte på mysore-klassene.
  • Intensivkurs (helgebasert) med felles undervisning i gruppe der vi konsentrerer oss om primært solhilsen, de stående stillinger og noen avsluttende. Kurset inkluderer 5-gangers klippekort for individuell fordypning og repetisjon på mysore-klassene med veiledning fra lærer. Styrker memorering og tidlig selvstendighet i praksisen.

Mysore Direkte

Kom direkte på en Mysore-klasse og lær Ashtanga på den tradisjonelle måten fra starten. Du blir gradvis introdusert til praksisen som i starten er fra 30-45 min. Passer om du har ønske om å lære Ashtanga utenom kurs. Du må da delta på minimum 10 ganger for god utvikling og læring. Ta kontakt på forhånd for avtale.

Privattimer/Bedriftsyoga

Ved kapasitet kan tilbys opplegg for bedrifter, privattimer til enkeltpersoner eller gruppe. Ved interesse, ta kontakt.

I.K. Reitan, Rådgiver Personal, USN Porsgrunn
«Ansatte ved Universitet ved Sørøst-Norge, campus Porsgrunn, har siden 2014 blitt tilbudt Ashtanga Yoga på regelmessig basis gjennom studieåret. Dette er et populært helsefremmende tilbud med over 20 deltakere. Det minker stress og stressrelaterte plager, gir økt smidighet og styrke – gull verdt for ansatte som sitter og jobber mye foran PC! Samtidig får ansatte et verdifull avbrekk i en hektisk hverdag hvor de kan slå av en prat med andre kolleger – dette skaper økt samhold og trivsel. Vi kan på det varmeste anbefale alle å praktisere Ashtanga Yoga med Marit Skogli som instruktør».

Se under Aktuelt/Kurs/Workshop for nye kurs som settes opp.

YIN/RESTORATIVE YOGA

For å bli med på kasser i Yin/Restorative Yoga kreves ingen forkunnskaper. Det settes opp åpne klasser og kurs med jevne mellomrom. Se mer under klasser/kurs/timeplan

The two most powerful warriors are patience and time

- Leo Tolstoy