NY TIL ASHTANGA

Learning by doing

Begynn å lære Ashtanga Vinyasa Yoga


Ashtanga Yoga blir for mange en livslang aktivitet som fremmer både god fysisk, mental og emosjonell helse og velvære over tid og ved regelmessig praksis.

Ashtanga Vinyasa Yoga er av de mer fysiske og dynamisk yogaformer. Den er også et unikt helhetlig helsesystem som styrker både kroppslig, mentalt og emosjonelt. Ashtanga Yoga læres gradvis og forstås over tid, litt på samme måte som man lærer et nytt språk. Ashtanga passer alle, kvinner som menn.

Selv om det nå finnes et hav av informasjon på internett og sosiale medier, anbefales det å lære Ashtanga direkte fra en lærer som selv har fordypet seg i praksisen over tid og kjenner ulike aspekter ved den. Det er nå også muligheter for dette over som fjernundervisning; i gruppe eller en-til-en.

Grunnkurs


Et grunnkurs en måter å lære på og forutsetning om du ikke har noen erfaring med Ashtanga fra tidligere. Ashtanga Yoga følger et fast med asanas, vinyasas grunnprinsipper det er viktig å kjenne til.

På grunnkurset vil du lære fundamentet i Ashtanga Yoga; yogastillinger (og modifiseringer der det trengs), vinyasa-prinsippet, pusteteknikk, riktig fokus, metoder for avspenning, noe filosofi og bakgrunn for praksisen.

Kom i gang

Gruppe eller en-til-en


Det settes med jevne mellomrom opp grunnkurs i Ashtanga enten ved fysisk oppmøte eller som fjernundervisning på Zoom. Disse kursene er vanligvis på 8 – 10 kvelder.

Det er også mulig å lære en-til-en utenom kurs som både kan tilpasses til dag og tid og også er den tradisjonelle måten å lære Ashtanga på og kalles Mysore Style og regnes som spesielt gunstig måte å føre på. Kan være en fleksibel måte å starte på.

Dette kan også gjøres på Zoom eller en kombinasjon og har vist seg nyttig for flere.

Fordommer vs fordeler

Jeg er for stiv til yoga


«Jeg er for stiv til yoga». En av de mest vanlige grunner noen tror de uegnet til å begynne med yoga. Ashtanga er en effektiv måte å bli mer fleksibel både i kropp og sinn. Den gradvise metoden tar også høyde for individuelle tilpasninger der det er behov.

  • Fysisk og mental styrke og utholdenhet
  • Stressmestring og avspenning
  • Dypere pust, bedre sinnsro og søvn
  • Bedre konsentrasjon, fokus, læringsevne
  • Gjør kroppen mer ledig og fleksibel
  • Styrker immunforsvar og fysiologien generelt
  • Bedrer muskel- og skjelettplager
  • Gir mer energi og velvære i hverdagen

INHALE, EXHALE (REPEAT). IF YOU´RE NEW TO YOGA THAT´S ALL YOU NEED TO KNOW HOW TO DO

– Richard Freeman