OM ASHTANGA YOGA TELEMARK

Ashtanga for livet

Velkommen til Ashtanga Yoga Telemark


Mange veier til yoga

Ashtanga Yoga Telemark (AYT) ble etablert formelt av Marit Skogli i 2013. Marit startet med Ashtanga Yoga i 2004 og det har vært hovedpraksisen siden og livsstil.

Hun begynte å undervise i 2012 da hun flyttet tilbake til Skien etter mange år i Oslo og før det et i utlandet, og har siden formidlet Ashtanga Yoga til folk i ulike aldre og bakgrunn, kvinner og menn i alderen 15 – 70, hovedsakelig i Telemark, men også på tvers av kommune- og fylkesgrenser.

Grunnen til å søke mot yoga var en krevende jobb, hektisk livsstil stress og jag som til slutt ble angst, depresjon og kronisk ME.

Møtet med de rette menneskene, ulike aspekter av Ashtanga Yoga, og også Ayurveda, kosthold, mental trening og akupunktur, ble vendepunktet og etterhvert livsstil for å bli frisk med mange store veivalg underveis.

Med tålmodighet over tid bidrar yoga gradvis til bedre fysisk og mental helse, sammen med generelle daglige rutinger, bedre tilpasset diett, og også til generelt velvære og glede i hverdagen; uavhengig av hva grunnen til å starte er.

Marit ønsker å formidle Ashtanga Yoga på en mildt og vennlig måte som er inspirerende og helsebringende for de som ønsker å lære og tilrettelegger for individuelle behov/skader.

Fordypning og læring

Gjennom årene har Marit fordypet egen praksis med lengre opphold hos senior Ashtanga-lærere som Sharath Jois, Rolf Naujokat, Alexander Medin, Vedran Mihic, Ty Landrum, Sharmila Desai, Mary Taylor og Richard Freeman. I 2017 ble hun tatt ut til å bli med på og fullførte Teacher Intensive Trening hos sistnevnte.

Av kortere praksis nevnes med bl.a Peter Sanson, Jen Peters, Petri Raisanen, Eddie Stern, Peg Mulqueen og David Swenson, Astrid Holte Østbye.

Mary Taylor og Richard Freeman og deres linje av studenter er til spesiell inspirasjon både mht til egen praksis og undervisningsstil. Det har vært en prioritet å oppsøke og lære av anerkjente lærere som formidler Ashtanga Yoga med integritet, humor og troverdig referanse til Ashtanga-tradisjonen.

Richard Freeman & Mary Taylor
Teacher Training, Boulder, Colorado 2017

Undervisning siden 2012

Før koronaen inntraff i mars 2020, drev Marit Mysore-undervisning på yogashala i Skien med faste ukentlige klasser. Hun underviser regelmessig for ansatte ved USN i Porsgrunn og før det på Høgskolen i Bø og for det som var Studentsamskipnaden i Telemark.

Hun har mange år hatt faste klasser både i Skien (bla for Yoga Grenland) og i Bø; det siste året på Yogagården. Både før og gjennom hele korona-tiden har regelmessige klasser vært opprettholdt Online på Zoom på ukentlig basis og noen klasser har vært hybrid, dvs både online og med fysisk tilstedeværelse

Zoom-klasser vil fortsette framover. I kurs og klasser fokuserer Marit å gjøre det fysiske og det mer filosofiske/mentale aspektet ved praksisen tilgjengelig, praktisk og nyttig for alle som har lyst til å lære, sammen med dose humor.

Hun prioriterer å ha faste klasser og regelmessige klasser gjennom sesongene for bedre fordypning, læring og utvikling av hver enkelts praksis. Mange av deltakerene har vært med over lang tid. Grunnkurs settes opp et par ganger i året for nye, som er hjertelig velkomne.

Konkrete utdanninger og fordypningskurs

 • Teacher Training (200t) Richard Freeman og Mary Taylor, 2017, Boulder, Colorado (www.richardfreemanyoga.com). Fordypning innen hatha, asanas, yoga terapi, anatomi/bevegelse, filosofi, chanting og meditasjon.
 • Teacher Training (200t) Alexander Medin, 2010/2011, Puro Yoga, Oslo
 • Teaching with Hands/Adjustments, Mary Taylor & Ty Landrum, 2018 Boulder, Colorado
 • Adjustment Workshop, Guy Donahaye 2016, New York
 • Trauma-Informed Ashtanga, Deep-Dive Asana-Work, Jen Peters (Ashtanga/Psykologi/Neuroscience), Denver Colorado
 • Applied Anatomy for Yoga Teachers and Students, Asha Wolf, USA
 • PrisonYoga/Yoga in Institutions (Yoga for Healing and Recovery), James Fox, Prison Yoga Project, USA
 • Yin Yoga (125t), Ina Løvdal, Yin Yang Yoga Akademiet.
 • Filosofistudier med Mohans (India), Robert Thurman, Mark Singleton
 • Subtle Aspects of Yoga, Tias Little
 • Ayurveda Advanced Fundamentals: Claudia Welch, Robert Svoboda, Kate O`Donnell (konsultasjoner hos ayurvediske leder og egen anvendelse siden 2011)

Marit har Master-grad i internasjonal strategisk ledelse fra London, har jobbet i både offentlige og private virksomheter i Norge og utlandet. Hun har bodd og arbeidet flere år i Russland, har drevet med mange typer sport som klatring og dykking, er interessert i mangt og mye som natur og friluftsliv, å lese, pusle i hagen, kosthold og matlaging, mange aspekter rundt helhetlig helse. Veien ut av utbrenthet/ME satt spesielt fokus på det terapeutiske aspektet ved yoga, neuroscience/plasticity, mental trening, NLP og Coaching, bland annet gjennom deltidsstudier hos Phil Parker i London (www.philparker.org) og erfaring gjennom deltakelse i Lightening Process (mentalt treningsprogram/selvledelse).

Et lite utvalg yogaminner…