Om AYT

AYT ble etablert formelt i 2013 med ønske om å dele Ashtanga Yoga helsebringende,- forebyggende og styrkende aktivitet for kropp, sinn og sjel livsstil og generell velvære.

AYT drives av Marit Skogli som startet med Ashtanga Yoga i 2004 (bakgrunn se artikkel under Aktuelt). Mange år med daglig fordypning i egen praksis, førte etterhvert til muligheten til å også dele Ashtanga Yoga med andre, etter beste evne i henhold prinsippene bak praksisen. Marit har lang erfaring med tilpasninger og veiledning i henhold til hver enkelts kapasitet for en trygg utvikling over tid. Hun har undervist deltakere i alderen 15 – 72 av begge kjønn. Mange har deltatt på klasser over flere år av ønske om å fordype seg i ulike elementer praksisen med veiledning. Forståelsen og innsikt av nytteeffekten med Ashtanga Yoga kommer ved regelmessig praksis og tålmodighet over tid.

Marit har følgende lengre utdanninger innen Ashtanga Yoga:

  • Teacher Intensive Training, 2017 (200-t), Boulder Colorado – Richard Freeman og Mary Taylor (se www.richardfreemanyoga.com). Fordypning bla. asanas, yoga terapi, anatomi/bevegelse, filosofi/psykologi, chanting og meditasjon/mindfulness.
  • Teaching with Hands/Adjustments in Ashtanga (40-t)  2018 – Mary Taylor & Ty Landrum, Boulder, Colorado.
  • Adjustment Workshop/Mysore Praksis 2016  – Guy Donahaye (USA)
  • Teacher Training 2010/2011 (200-t) – ved Puro Yoga, Oslo

Lengre praksis/studieopphold med Richard Freeman og Mary Taylor (USA),  Sharath Jois (Mysore, Europa), Rolf Nauyokat (Goa) og Sharmila Desai (Goa). Kortere praksis/kurs med bl.a Peter Sanson (NZ), Ty Landrum (Boulder), Jen Peters (Denver), Petri Raisanen (Finland) og Astrid Holte Østbye.

Av andre fordypningskurs nevnes:

  • Trauma-Informed Ashtanga Yoga, Jen Peters (Ashtanga/Psykologi/Neuroscience), Denver, Colorado (Yoga as an integrated part of healing trauma)
  • Yoga og Fysiologi (NYU); Fysiologi og yoga, meditasjon og mindfullness som terapeutisk virkemiddel.
  • Applied Anatomy for Yoga Teachers and Students, Asha Wolf
  • Yoga mot stress og utbrenthet m/Elisabeth Engquist, Yogabolaget
  • PrisonYoga/Yoga in Institutions (Yoga for Healing and Recovery) m/James Fox, Prison Yoga Project.

Vinteren 2017 startet Fordypning i Yin Yoga/Lærerutdannelse (230-t) med Ina Løvdal, Yin Yang Yoga Akademiet (www.yinyangyogaakademiet.no ).

Av relaterte studier, har Marit har egen erfaring med, og i lengre tid fordypet seg i terapeutiske aspekter knyttet til yoga, neuroscience/plasticity, mental trening, NLP, Coaching, Hypnotheraphy, blant annet gjennom deltidsstudier hos Phil Parker i London (www.philparker.org) og vært med på Lightening Process (mentalt treningsprogram/selvledelse) mot utbrenthet, angst og depresjon. I tillegg kommer interessen for Ayurveda, kosthold og ernæring, mental helse og natur og friluftsliv.

Foto på nettstedet: Daniele Leinenweber, Hanne Tharaldsen, Elisabeth Fosse og egne bilder. Logo: Dreamcatchdesign

Ansvarsforhold for deltakelse på klasser/kurs/workshops etc.
Ashtanga Yoga Telemark –  AYT (Yama Yoga org. navn) tilbyr yogaundervisning som fokuserer på gradvis og trygg progresjon for hver enkelt utøver og følger yogiske prinsipper som ligger til grunn for undervisningen. Hver enkelt utøver har likevel et ansvar for å praktisere yoga til det beste for egen helse og kropp og ta hensyn til eventuelle skader og skavanker. Yoga skal praktiseres med sunn fornuft og tålmodighet og i henhold til den veiledning som gis underveis i klassen. AYT er ikke ansvarlig for eventuelle skader utøveren får som følge av utførelse av yoga. Ved deltakelse på klasser/kurs/workshops bekrefter utøveren å følge disse retningslinjene.