ASHTANGA MYSORE
PRAKSIS & MINI WORKSHOP
31.7.2021

ASHTANGA MYSORE – PRAKSIS & MINI-WORKSHOP – LØRDAG 31.7 – i Bø

Pust inn – pust ut – gjenta


Ashtanga Mysore – den tradisjonelle måten å praktisere Ashtanga på.

Beveg deg i praksisen til egen pusterytme, etter egen kapasitet og der du til en hver tid er.

Ashtanga Mysore er en stille og individuell praksis selv om vi er sammen i en gruppe-setting.

Det er mer rom for å bruke mer tid der det trengs og til gå dypere inn i egen pust. Det gis individuelle hands-on on justeringer som er unikt for Ashtanga Vinyasa Yoga og verbale justeringer og innspill der det er behov eller ønskelig.

Etter medbrakt lunsj/snack, kaster vi et blikk på praksisen ut i fra et filosofisk perspektiv, med referanse til Yoga Sutras, Bhagavad Gita, Hatha Yoga Pradipika eller noen andre relevante kilder. Og trekker fram elementer fra asana-praksisen som vil støtte oppunder denne i egen utvikling og fordypning.

PROGRAM

 • 09:30 Kort intro og praksis
 • 11:00 Pause og lunsj/snack (ta med)
 • ca 11:30 – ca 13:00 Mini-workshop
  – 1. Filosofisk blikk på praksisen: Utvalgte sutras fra Yoga Sutras av Patanjali.
  – 2: Dead-leggs-syndrom. Et vanlig fenomen. Hvordan motvirke dette og aktivere og styrke beina (og dermed korsrygg) og å på sikt få bedre følelse av de nedre bandhas.
  – Spørsmål og fundering rundt praksisen.
 • Avslutning med kort mantra meditasjon og savasana.

Bakgrunn – Marit Skogli

Marit startet med Ashtanga Yoga i 2004 og det har vært hennes hovedpraksis siden. Hun begynte å undervise i 2012 da hun flyttet tilbake til Skien etter mange år i Oslo og utlandet og har formidlet Ashtanga Yoga til folk i ulik aldre og bakgrunn hovedsakelig Telemark; i Bø og Grenlandsområdet.

Grunnen til å søke mot yoga var en hektisk livsstil, stress og jag som til slutt ble angst, depresjon og kronisk ME. Møtet med de rette menneskene, ulike aspekter av Ashtanga Yoga, og også Ayurveda, mental trening, kosthold og akupunktur, ble vendepunktet og etterhvert livsstil for å bli frisk. Med tålmodighet over tid bidrar yoga gradvis til få bedre fysisk og mental helse, daglige rutiner, kosthold og generelt velvære uavhengig av hva grunnen til å starte er.

Marit har praktisert med og hatt lengre opphold hos anerkjente Ashtanga-lærere som Sharath Jois, Rolf Naujokat, Ty Landrum, Sharmila Desai, Jen Peters, Mary Taylor og Richard Freeman. I 2017 ble hun valgt ut til og fullførte en Teacher Intensive Training hos sistnevnte, som hun spesielt er inspirert av både mht til egen praksis og undervisningsstil.

Før koronaen inntraff i 2020, drev Marit yogashala i Skien der hun underviste ukentlig i Ashtanga Mysore. Hun underviser regelmessig for ansatte hos USN i Porsgrunn og før det på Høgskolen i Bø, og det som var Studentsamskipnaden i Telemark. Hun har hatt klasser og kurs i Bø og Omegn i lengre tid (Åbø Gård, Hørte, Bø Fysioterapi) og det siste året på Yogagården. Gjennom hele korona-tiden har regelmessige klasser vært opprettholdt på ukentlig basis primært på Zoom og noen klasser har gått som hybrid (både Zoom og fysiske klasser).

I klassene fokuserer hun på å gjøre både det fysiske og mer filosofiske/mentale ved praksisen tilgjengelig, praktisk og nyttig for alle som har lyst til å lære, sammen med en god dose humor. Hun prioriterer å ha faste og regelmessige klasser ukentlig gjennom sesongene for bedre fordypning, læring og utvikling av praksis. Mange av deltakerene har vært med i langt tid. Nye er alltid velkomne.

Hjertelig velkommen til praksis og yogasamvær!

Fra Mysore-klasse på Bø Fysioterapi noen år tilbake.

Praktisk info


Dato: lørdag 31.7.2021

Tidspunkt: 9 :30 – 13:00

Sted: Yogagården i Bø, Flatinvegen

Investering: kr 650


(kr 500 om du har vært fast med på nivå I/II – II/III klassene siden jul, en eller flere ganger i uken på Zoom eller Bø.)

Påmelding og/eller spørsmål
marit.skogli@outlook.com / 97077124 (m/navn, epost, mobil)
– innen 24.07.2021

 • Begrenset antall plasser
 • Betaling på Vipps når plass bekreftet – du får betalingsanmodning
 • Bindene påmelding
 • Forkunnskaper nødvendig (ikke nybegynner)
 • Ta med egen matte og lunsj/niste/teppe/drikkeflaske
 • Ta med egen plansje over serien om nødvendig

Etterpå:
– Benytt sjansen til å besøke kaféer og butikker i Bø etter workshop.
– Ta en tur til flotte Lifjell og feks en topptur til Jørannatten eller Øysteinnatten med bad underveis og middag på Lifjellstua.
– Besøk noen av de øvrige serverdighetene i Midt-Telemark.


Vil du vite mer om Mysore?

Les mer om Ashtanga Mysore HER

Fra Mysore praksis fra dagene i shala i Skien (m/Astrid Holte Østbye). Se HER

Anbefalinger til praksis. Se HER